Vrijdag actie tegen beroepszaken voor kantoor IMG

nieuws
Foto: Groninger Bodembeweging

De Groninger Bodem Beweging, kamerlid Sandra Beckerman en Chris Garrit gaan vrijdag actievoeren voor het kantoor van Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG), op het Cascadeplein.

Uit het parlementaire enquêterapport blijkt dat Groningers altijd gelijk hadden, als het gaat om de afhandeling van de aardbevingsschade. Toch moeten Groningers nog steeds strijden om hun gelijk te halen. Schadeafhandeling is sterk gejuridiceerd. Zo zijn alle door de staat aangespannen hoger beroepszaken nog steeds niet van de baan. Vandaar de actie voor het kantoor van IMG, die namens de staat de schade afhandelt.

Het is onduidelijk wat er met diverse hoger beroepszaken gaat gebeuren. Volgens de organisatoren van de actie ko mt er alleen een echte oplossing voor alle gedupeerden wanneer de schadeafhandeling gebaseerd wordt op vertrouwen en de menselijke maat. Schadeafhandeling hoort geen strijd te zijn.

De actievoerders verzamelen zich vrijdag om 13:00 uur voor het IMG kantoor op het Cascadeplein. Zij eisen dat alle hoger beroepszaken aangespannen door de staat per direct worden ingetrokken, dat er geen nieuwe hoger beroepen worden ingesteld en dat de landsadvocaat wordt teruggetrokken.