Zestien organisaties voor ouderenzorg gaan nog meer samenwerken

nieuws
Foto: Windy Koolwijk

Zestien Groninger organisaties voor ouderenzorg hebben woensdag het convenant ‘Groninger Kracht’ ondertekend. Daarin delen ze hun visie op de ouderenzorg in onze provincie, tot het jaar 2030.

De organisaties werken al lang met elkaar samen en dat gebeurt de laatste jaren steeds intensiever, ook omdat de vraagstukken groter worden. Dat komt door de groei van het aantal ouderen met een zorgvraag en door de krimpende arbeidsmarkt. Het gaat erom goede en betaalbare zorg toegankelijk te houden voor alle ouderen in Groningen. De ambitie is om zo lang mogelijk vitaal en zelfstandig ouder te worden in je eigen omgeving.

De zorgaanbieders willen eraan bijdragen dat zorg voor iedereen beschikbaar blijft. Het gaat erom samen oplossingen te vinden voor de vraagstukken waar we voor staan. De organisaties werken samen met wijk- en dorpsbewoners, gemeenten, woningcorporaties, welzijnsorganisaties, huisartsen en ziekenhuizen. Onder de zestien organisaties bevinden zich Dignis, Leyhoeve, Westerholm, ZINN en Zorggroep Groningen.