“Woensdag zonnig, in het weekend 10 of 11 graden met regelmatig zon”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Na een aantal koude nachten gaat aan het einde van de week de nachtvorst verdwijnen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het komend weekend wel eens 10 of 11 graden worden.

“Woensdag is het zonnig en droog, maar begint de dag koud met lichte tot matige vorst”, vertelt Kamphuis. “In de middag wordt het 4 of 5 graden bij een zwakke of matige wind uit het zuiden tot zuidoosten, windkracht 2 of 3. In de nacht van woensdag op donderdag vriest het 1 tot 3 graden en is het helder. Op donderdag is het half tot zwaar bewolkt en is er kans op een licht spatje motregen. Het is waterkoud bij 4 graden in het zuidoosten van de provincie tot 6 graden elders. De wind uit het westen tot zuidwesten is zwak of matig, windkracht 2 tot 3. In de nacht minima rond het vriespunt.”

“Vrijdag is er bewolking, afgewisseld door een paar opklaringen. Het blijft vrijwel overal droog en het wordt 6 graden bij een matige wind uit het westen tot zuidwesten, windkracht 3. Het weekend verloopt zacht met een maximumtemperatuur rond 10 of 11 graden. Verder zijn er wolkenvelden maar schijnt ook de zon nu en dan. De nachtvorst zijn we kwijt en er staat niet al te veel wind. Maandag en dinsdag verlopen droog, maar vanaf woensdag neemt de kans op regen weer toe. Het blijft mild met 8 of 9 graden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.