Winkeldief op heterdaad betrapt in AH aan Oude Ebbingestraat

nieuws
Foto: Maikel Visscher (112 Groningen)

De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden in de Oude Ebbingestraat, nadat de verdachte op heterdaad werd betrapt op winkeldiefstal in de supermarkt van Albert Heijn.

De dief liep de winkel in en pakte een aantal dure artikelen, waaronder zalm. De man kreeg na enige tijd door dat het winkelpersoneel doorhad wat de man van plan was en legde de spullen (buiten het zicht van de camera’s) terug in een schap.

Na de poging tot diefstal volgde het personeel de verdachte door de winkel en hield de dief staande toen hij de winkel uitliep. Daarop werd de man boos en agressief, waarna de politie werd ingeschakeld. Die arresteerde de verdachte en bracht deze over naar een bureau.

Agenten hebben vervolgens de winkel doorzocht naar de spullen die de man wilde stelen, maar konden deze niet terugvinden. De ‘mislukte’ dief is inmiddels wel weer op vrije voeten.