Tuin&Sfeer in Martiniplaza: ”Zelfs aan het balkon is gedacht”

oogochtendshow
Foto: Tuin&Sfeer

Tot en met zondagochtend wordt de Tuin&Sfeer beurs in MartiniPlaza georganiseerd. Dé trend voor 2023 is volgens Paulien Simonides, projectleider van de beurs dat alles wat we binnen doen, ook buiten willen doen.

Samen met duizenden tuinliefhebbers maakt de Tuin&Sfeer Beurs zich ieder jaar weer op voor een nieuw buitenavontuur. Was de beurs eerder voornamelijk gericht op het inrichten van de tuin, tegenwoordig wordt het ook breder getrokken en worden ook dakterrassen en balkons meegenomen in het aanbod, vertelt Simonides in een interview in de OOG Ochtendshow. Er zijn stands te vinden van hoveniers en houtbouwers, groene daken en groentjes in de branche, gevestigde tuinarchitecten en groenaanbieders van meubels, veranda’s, zwembaden en nog veel meer.

trends

Simonides stelt vast dat het de laatste tijd de vooral trend is dat we alles wat we binnen doen, ook buiten willen doen. Je moet dan denken aan tuinkamers, buitenkeuken, tuinhaarden, enz. Het lijkt wel een beetje dat als de zomer stopt, dat we dan buiten nog niet klaar zijn, zegt ze. We willen in het najaar buiten zitten, maar ook andersom: het buiten wordt ook binnengehaald met moswanden, kweektafels, enz.

tweede beurs

De huidige organisatie heeft de Tuin&Sfeer beurs in 2020 overgenomen en daarbij goede kritiek ontvangen. Voor het jaar erop waren de voorbereidingen al in een vergevorderd stadium, toen plotseling moest worden afgeblazen vanwege Corona. Nu kan het weer en het mooie weer van de afgelopen tijd helpt dan ook zeker mee.

De beurs is te bezoeken van 10:00 tot 17:00 uur in Martiniplaza. Een overzicht van alle stands en van o.a. presentaties is te vinden op de website van de Tuin&Sfeer Beurs.
Het interview van Paulien Simonides in de OOG Ochtendshow is hier te beluisteren: