Strijdend FC Groningen heeft weer kleur op de wangen na gelijkspel tegen FC Twente

sport

FC Groningen heeft zondagavond in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Twente. De Groningers lieten strijd em goed spel zien en kregen de Euroborg massaal achter zich.

Het ging echter al heel snel mis voor de Groningers. In de vijfde minuut trof FC Twente doel. Vaclav Cerny verschalkte Isak Maatta, gaf voor en zag Sem Steijn raak schieten: 0-1. De thuisploeg rechtte de rug en zocht de tukkerse goal op.

Tomas Suslov en debutant Elvis Manu stichtte gevaar, maar hadden in Twente-doelman Lars Unnerstall een flinke sta-in-de-weg. Nieuwkomer Elvis Manu speelde een sterke wedstrijd en werd al na enkele minuten in de armen gesloten door het publiek. FC Groningen had recht op de gelijkmaker, maar ging rusten met een achterstand.

Tweede helft
Ook in het tweede bedrijf bleef FC Groningen de sterkere partij. De Groningers vraten het gras op en gaven de mannen uit Enschede geen centimeter ruimte. De kansen die de ploeg van trainer Dennis van der Ree kreeg in de eerste 45 minuten, bleven echter uit.

Tot dat ene moment. Oliver Antman, de Finse buitenspeler, maakte zijn debuut in het groenwit. De jongeling had welgeteld drie minuten nodig om zijn eerste voor de club te maken. Op aangeven van Johan Hove zorgde de andere Scandinaviër met een hard schot voor een explosie van vreugde op de tribunes: 1-1. Beide ploegen gingen nog op zoek naar de winnende treffer, maar moesten de punten delen. Zo heeft FC Groningen na acht wedstrijden weer eens een punt veroverd in de competitie.

Volgende wedstrijd
Volgende week zaterdag reist de Trots van het Noorden af naar Eindhoven, waar het team het om 20 uur opneemt tegen PSV.