Streep door studentenfeest voor het goede doel: “Door een tegenvaller een nieuwe datum moeten prikken”

nieuws
Foto: Samantha Villagran from FreeImages

Zoveel mogelijk geld ophalen voor de stichting EducAIDed. Dat was het doel achter een technofeest dat dit weekend gehouden zou worden in Stad. Maar volgens organisator Marijn Buijse moest er een streep worden gezet door de datum.

Hoi Marijn! Dat lijkt me een behoorlijke tegenvaller …
“Dat kun je wel zeggen. Gisteravond hadden we het technofeest SNØMANN zullen organiseren bij Stadslab. Tussen 18.00 en 01.00 uur wilden we zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel. Samen met Jikke, Ingrid, Sawsan en Sverre heb ik dit opgezet. We zijn studenten van de minor eventmanagement aan de Hanzehogeschool, waarbij we als opdracht kregen om een evenement op te zetten voor het goede doel.”

Waarom kon het niet doorgaan?
“Eigenlijk liep het qua voorbereiding heel goed. Het was gelukt om dankzij heel veel sponsoren het feest te organiseren. Van DJ’s tot licht en geluid, EHBO en beveiliging. Maar in de laatste fase ontstonden er problemen. De afspraken die we hadden bleken niet goed zwart op wit te staan. Daarnaast werden we geconfronteerd met tegenvallende ticketverkoop. Op zich is dat ook geen wonder. Als er tegenwoordig een evenement wordt georganiseerd dan begint de verkoop al achttien maanden van tevoren, terwijl wij slechts een aantal maanden de tijd hadden om het op te zetten.”

Dan kun je bij de pakken neer gaan zitten, maar je kunt ook zeggen dat je door zoiets, als studenten, een schat aan informatie op doet …
“Dat is absoluut waar. Door zoiets leer je heel veel. Bijvoorbeeld dat het heel belangrijk is om alles goed op papier te hebben, en dat je afspraken heel goed uit moet werken met alle details. En het feest gaat dan dit weekend niet door, maar we hebben wel een nieuwe datum geprikt. Op dinsdag 21 februari gaan we nu het feest organiseren, dit keer in Het Pakhuis aan de Peperstraat.”

Het doel is om met het evenement geld in te zamelen voor de stichting EducAIDed. Een stichting die zich inzet voor kwalitatief goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Hoe gaan jullie dat doen?
“Daar moeten we nog een invulling aan geven. De opbrengsten die we verdienen met de verkoop aan de bar gaat naar Het Pakhuis. In ruil daarvoor mogen wij het feest bij hun organiseren. Maar bijvoorbeeld door een bedrag te vragen voor garderobe-gebruik kunnen we geld gaan verdienen voor EducAIDed. En we zijn aan het nadenken hoe we op andere manieren geld kunnen gaan verdienen. Bijvoorbeeld door middel van een verloting.”

Meer informatie over het feest kun je vinden op deze website.