Stadjer (23) langer vast voor poging tot moord bij overval in Lewenborg

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

De 23-jarige Stadjer, die ervan wordt verdacht dat hij vorig jaar januari zwaar letsel veroorzaakte bij een 19-jarige plaatsgenoot tijdens een overval in Lewenborg, moet voorlopig in voorarrest blijven.

Dat meldt RTV Noord vrijdagmiddag.

De man zit al sinds eind juni vorig jaar in voorarrest voor zijn betrokkenheid bij het incident. De rechter laat de man niet vrij, omdat de man bekend staat als veelpleger. Hij pleegde de overval vorig jaar, samen met twee andere verdachten, een dag nadat hij werd vrijgelaten uit een gevangenis.

Wel gaat de reclassering onderzoeken of de Stadjer in de toekomst met een enkelband vrijgelaten mag worden, in afwachting van zijn proces. Dit proces gaat in mei verder.

Het overval aan de Boeg vond plaats op zaterdagavond 15 januari. Het slachtoffer raakte tijdens de beroving, waarbij werd geschoten, zwaar gewond aan zijn hoofd. Het negentienjarige slachtoffer uit Stad werd na het incident door getuigen naar een politiebureau gebracht. De 23-jarige Stadjer werd bijna een half jaar na het incident aangehouden, nadat twee mede-verdachten eind maart al in de kraag werden gevat. Zij zijn inmiddels wel op vrije voeten/