SP trapt campagne voor provinciale verkiezingen af: “Langs zoveel mogelijk deuren”

nieuws
Foto: Hans Hazenhoek

De SP is dit weekend de campagne gestart voor de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen. De komende weken trekken partijleden langs zoveel mogelijk deuren in de provincie.

De aftrap vond plaats in de wijk Opwierde in Appingedam. Die locatie was niet willekeurig gekozen. Het afgelopen jaar heeft de partij samen met bewoners in deze wijk gestreden voor een rechtvaardige behandeling bij schade en versterking van aardbevingen en voor een betaalbare energierekening. De komende weken zal men door de hele provincie gaan trekken, waarbij de gemeente Groningen niet zal worden overgeslagen. Lijsttrekker Agnes Bakker: “Wij gaan het hele jaar door huis aan huis in buurten, dorpen en steden. In deze campagne doen we daar nog een extra schepje bovenop, door mensen te spreken en te mobiliseren. Wij hebben schoon genoeg van de afbraak door Haagse en provinciale praatjesmakers. Wij weten dat waar de macht dreigt te vermorzelen, we samen met Groningse bondgenoten op moeten staan.”

Tijdens de bezoeken aan wijken en dorpen zal de SP in gesprek gaan met inwoners over acties die zij voerden of nog steeds aan het voeren zijn. Bakker: “Dit zijn de mensen die in Groningen knokken voor hun rechten. Wij zullen ze daarbij onvoorwaardelijk blijven steunen. In de Staten en op straat. Of er nou verkiezingen zijn of niet.”