PVV stelt vragen over veiligheid Holtstek na dodelijke steekpartij

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

De fractie van de PVV in Groningen heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur naar aanleiding van de steekpartij vorige week aan het Holtstek. Bij de steekpartij kwam een 70-jarige vrouw om het leven.

De partij wil van de gemeente weten hoe het gesteld is met de veiligheid in de buurt. Naar aanleiding van de steekpartij maken buurtbewoners zich ongerust. De PVV wil weten wat er aan gedaan wordt om de onrust weg te nemen. Ook wil men weten wat er op de lange termijn gaat gebeuren, omdat er volgens de fractie al langere tijd problemen spelen in de wijk.

De steekpartij vond plaats in een woning. De vrouw raakte daarbij zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed zij later aan haar verwondingen. De politie begon direct met een onderzoek naar de toedracht. Al vrij snel kon in de omgeving van de Rademarkt een 30-jarige man uit Budel worden aangehouden. Niet veel later wisten agenten een tweede verdachte aan te houden. Deze verdachte, een 29-jarige man uit Hoogeveen, werd aangehouden nabij het Damsterdiep. Beide verdachten zitten nog vast en het onderzoek is nog in volle gang.