Politie neemt scooter in beslag vanwege openstaande boetes

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft zondag een scooter in beslag genomen omdat de eigenaar verschillende boetes maar niet betaalde. Dat meldt de wijkagent van Ten Boer op sociale media.

“Dwangmiddelen”, zo omschrijft de wijkagent de maatregel. Tijdens een dienst kwam de agent een scooterrijder tegen die nog tal van openstaande boetes had staan. Om die reden werd de scooter in beslaggenomen. Het voertuig is overgebracht naar het politiebureau. De eigenaar kan de scooter daar weer komen ophalen als de openstaande boetes betaald zijn.

En het bleef niet bij deze ene zaak: “Tijdens de dienst kwam ik ook een bestuurder tegen die zonder rijbewijs reed, en tijdens het rijden ook geen gordel droeg. Het was niet de eerste keer dat de persoon hierop betrapt werd.”