Politie doorzoekt pand in Stad in verband met onderzoek naar internationale drugshandel en bedreiging met explosieven

nieuws
Foto via Politie.nl

De politie heeft vrijdag een pand in Groningen doorzocht in verband met een onderzoek naar grootschalige handel in verdovende middelen en het importeren en exporteren daarvan. De doorzoeking hield verband met de aanhouding van een 42-jarige man uit Appingedam.

Deze verdachte werd vrijdagochtend aangehouden op Schiphol. Naast de drugshandel wordt de man uit Appingedam ook verdacht van betrokkenheid bij enkele bedreigingen. Daarbij zouden ook stoffen tot ontploffing zijn gebracht, maar niet in Groningen.

Naast de niet nader genoemde locatie in Stad doorzocht de politie ook locaties in Appingedam, Stadskanaal en Amsterdam in verband met het onderzoek. Daarbij werden onder meer waardevolle spullen, contant geld en cryptomunten in beslag genomen.

De man en de misdrijven kwam op de radar van de politie, nadat de dienst het crypto-communicatienetwerk Exclu wist te kraken. De politie kon vijf maanden meelezen met het berichtenverkeer van criminelen die van Exclu gebruikmaakten. Dit resulteerde tot nu toe al in 79 doorzoekingen en 42 aanhoudingen in onder meer Nederland, Duitsland en België.