Nederlandse tennissers plaatsen zich in Martiniplaza zonder problemen voor Davis Cup Finals

Het Nederlandse Davis Cupteam heeft zich zondag in Martiniplaza zonder problemen geplaatst voor de Davis Cup Finals. Het was voor het eerst in tien jaar dat de kwalificatiewedstrijd in Groningen werd gehouden.

Oranje stond er na de dag van zaterdag al florissant voor. Dankzij zeges van Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven begon het aan een 2-0 voorsprong aan de tweede dag. Die dag begon met het dubbelspel waarbij Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop het opnamen tegen de Slowaken Lukas Klein en Alex Molcan. Koolhof en Middelkoop wisten eenvoudig te winnen met 6-3 en 6-3.

Met die winst was de buit binnen en plaatste oranje zich voor de finales. De groepsfase van de Davis Cup Finals, met daarin zestien landen, wordt van 12 tot en met 17 september gespeeld. De landen die de groepsfase overleven spelen van 21 tot en met 26 november om de titels in het Spaanse Málaga.