Nationaal Programma Groningen stelt anderhalf miljoen euro beschikbaar voor verbeteren economie

nieuws
Foto via Nationaal Programma Groningen

Het Nationaal Programma Groningen gaat anderhalf miljoen euro investeren in een aantal ‘baanbrekende projecten’. Deze projecten moeten ervoor gaan zorgen dat generaties Groningers die nu opgroeien in de toekomst de voordelen van deze investeringen ervaren.

Het NPG stelt het geld beschikbaar voor het uitwerken van vijf grote thema’s: landbouw en voedsel, de waterstofeconomie, gezondheid, circulaire economie en de vrijetijdseconomie. Samen met partijen in de regio worden deze thema’s verder uitgewerkt naar concrete projecten. De projecten die de overheden en het NPG kiezen, moeten Groningen (economisch) voordeel opleveren en gericht zijn op het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Na de zomer maakt het NPG definitieve keuzes over de verdere invulling en uitvoering, in afstemming met de gemeenteraden in het aardbevingsgebied en de Provinciale Staten van Groningen.

Naast de eerder genoemde anderhalf miljoen euro stelt het NPG ook een ton beschikbaar voor de Toukomst-documentaire ‘Gewoon geluk’. In deze docu gaat Frank Wieringa de Groningse striptekenares Barbara Stok een paar maanden volgen, tijdens het maken van een kinderboek over Socrates (een Griekse filosoof).