Na drie jaar een opvolger voor de LadiesRun: inschrijving geopend voor ‘Dwars door Groningen’

nieuws
Foto via Dwars door Groningen (Golazo Noord-Nederland)

Na drie jaar wordt er op de tweede zondag van juni weer hardgelopen in het centrum van Groningen.  Op 11 juni starten de deelnemers aan Dwars door Groningen, waarvoor de inschrijving donderdagochtend is geopend.

Dwars door Groningen is de opvolger van de Ladiesrun, die in 2020 voor het laatst werd georganiseerd. Aan het nieuwe evenement kunnen niet alleen ‘ladies’ deelnemen, maar iedereen mag meedoen aan de nieuwe stadsloop over 2.5, 5 of 10 kilometer.

Ook het parcours voor de run is geheel nieuw. “Het parcours over één ronde leidt lopers langs iconische plekken als De Hoge der A, het Noorderplantsoen, het Broerplein en het Martini Kerkhof”, aldus Johan Meijer van organisator Golazo Noord-Nederland. Dit parcours is deels bekend door andere lopen, maar is aangevuld en ingepast in een geheel nieuw en vooral bijzonder parcours.”

Naast een wedstrijd moet de opvolger van de LadiesRun vooral een ‘belevingsloop’ zijn, aldus Meijer: “Hardlopen door de binnenstad, aangemoedigd door vele toeschouwers is een ervaring die iedereen zou moeten meemaken. Daarnaast zijn de afstanden toegankelijk voor zowel de getrainde als de beginnende loper. De route is bijzonder en sfeervol en op de finish worden de deelnemers onthaald met muziek en is in samenwerking met de horecaondernemers van de Grote Markt een gezellig terras ingericht waar na de loop kan worden nagezeten.”

Wie mee wil doen aan ‘Dwars door Groningen’ kan zich vanaf donderdag inschrijven op de website voor het evenement. Daar is ook de route en andere informatie te vinden.