Muziekgezelschap Bragi verzorgt speciaal Valentijnsconcert

oogochtendshow
Foto: G.S.M.G. Bragi

Studentenkoor Bragi treedt zondag op met een bijzonder Valentijnsconcert. Hierbij wordt niet alleen een speciaal programma aangeboden, maar komt ook een spoken word artiest gedichten brengen en wordt de zaal extra cosy aangekleed.

Het wordt een concert rondom een thema. Dit wordt wel vaker gedaan, naast de reguliere uitvoeringen. Daarbij worden grotere stukken gebracht, waarbij een uitvoering al snel 2,5 uur duurt.
Het thema van het concert is in dit geval “Liefde” en daar past Valentijnsdag ideaal bij, zo vertelt Thorsten van der Kooij van GSMG Bragi. Er worden onder andere werken gespeeld van Giuseppe Verdi, Gustav Mahler en Giacomo Puccini. Naast muziek is er ook een spoken word artiest, om een extra dimensie aan de uitvoering te geven. Zij verzorgt intermezzo’s tussen de muziekstukken door, vertelt Thorsten van der Kooij.

Muziekschool in cosy sferen

Het optreden vindt plaats in de Muziekschool VRIJDAG aan de Sint Jansstraat. Om een leuke sfeer te creëren wordt de zaal anders ingericht, met een verlaagd podium, waardoor orkest en koor zich tussen het publiek bevinden. Daarnaast zijn er lampjes, kussentjes en dekentjes, om het allemaal zo cosy mogelijk te maken, zo vertelt Van der Kooij.

Bragi is meer dan een studentenkoor

Het muziekgezelschap Bragi verzorgt diverse concerten gedurende het jaar en bestaat uit drie delen: een orkest, een grootkoor dat vaak samen met het orkest optreedt. Daarnaast is er ook een a-capella koor, dat een wat bredere muziekaanbod heeft met ook modernere muziek, maar ook met bijvoorbeeld gregoriaanse zang. Bragi is de grootste en oudste studentenmuziekvereniging van Groningen.

Twee uitvoeringen

Er zijn zondag twee uitvoeringen: van 19.00 tot 20.00 uur en van 21.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van muziekvereniging Bragi. Thorsten van der Kooij was te gast in de OOG Ochtendshow om er meer over te vertellen: