Martini Ziekenhuis doet half maart mee aan landelijke staking (update)

nieuws

Ziekenhuizen in het hele land sluiten half maart voor één dag hun deuren voor niet-spoedeisende zorg. Ook het Martini Ziekenhuis is één van de tientallen ziekenhuizen die meedoen aan de staking.

Volgens vakbond FNV hebben inmiddels meer dan vijftig ziekenhuizen aangegeven mee te doen aan deze zondagsdienst. Ook de bondsleden van CNV, NU’91 en FBZ doen mee aan de staking.

De ziekenhuizen gaan staken, omdat werkgeverskoepel NVZ de cao-eisen van de vakbonden niet heeft geaccepteerd. De bonden hadden NVZ tot dinsdagmiddag 12.00 uur de tijd gegeven om in te gaan op hun eisen. Maar de werkgevers lieten eerder op de ochtend al weten de eisen van de bonden niet te accepteren.

De ziekenhuiswerknemers willen onder meer een loonsverhoging van 10 procent voor één jaar en 100 euro bruto per maand meer loon. Ook willen de bonden volledige reis- en parkeerkostenvergoeding. Daarnaast willen de bonden een onregelmatigheidstoeslag over het volledige uurloon voor alle salarisgroepen. Ook moeten medewerkers het recht krijgen om onbereikbaar te zijn als ze niet werken.