Man (30) uit Budel bekent doodsteken vrouw in woning aan Holtstek

nieuws
Foto: Patrick Wind (112 Groningen)

De dertigjarige man die vorige week dinsdag werd aangehouden voor de steekpartij in een woning aan de Holtstek in de Damsterbuurt, heeft een bekentenis afgelegd. Dat melden DvhN en Sikkom donderdagmiddag.

De twee media laten verder weten dat de verdachte van de steekpartij, waardoor de zeventigjarige bewoonster kwam te overlijden, een asielzoeker is die op een slaapboot in het Eemskanaal verbleef. De verdachte wordt ‘gekwalificeerde doodslag’ ten laste gelegd, wat waarschijnlijk betekent dat de man (die officieel in Budel ingeschreven staat) de vrouw heeft gedood tijdens een beroving of inbraak.

DvhN en Sikkom benadrukken dat zowel het OM als de gemeente niet willen ingaan op de achtergrond van de man, maar dat andere bronnen rond het onderzoek de asielstatus van de verdachte bevestigen.

Volgens RTV Drenthe is de andere verdachte in de zaak, een 29-jarige man uit Hoogeveen, weer op vrije voeten. Hij blijft wel verdachte.

De steekpartij vond vorige week dinsdagmiddag plaats in een woning aan de Holtstek. De vrouw raakte daarbij zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is zij dus later aan haar verwondingen bezweken. De politie begon direct met een onderzoek naar de toedracht. Al vrij snel kon in de omgeving van de Rademarkt een 30-jarige man uit Budel worden aangehouden.