Luchtverkeersleiding waarschuwt piloten voor Rammstein in Stadspark

nieuws
Foto: Dennis Radaelli via WikiMedia Commons (CC 4.0 SA)

De luchtverkeersleiding op vliegveld Eelde heeft piloten alvast gewaarschuwd voor een ‘lasershow’ op 6 en 7 juli in het Stadspark. Deze ‘lasershow’ is waarschijnlijk de benaming die de verkeersleiders kiezen voor de vlammen en lampen die Rammstein dan gaat gebruiken bij de twee concerten in het Stadspark.

Voor piloten staat sinds zaterdag een zogenaamde ‘Notice to Airmen’ (NOTAM) op de waarschuwingslijst voor piloten rond Groningen Airport Eelde. Tijdens de twee data moeten vliegers rekening houden met de ‘lasershow’ die dan plaatsvindt in het Stadspark, zo tipte een piloot aan Stadsblog Sikkom.

Of de vlammen van Rammstein zo hevig gaan worden dat piloten er last van krijgen, is nog niet helemaal zeker. Een belangengroep uit het Stadspark is met de gemeente en de provincie in de slag over vuurwerk bij evenementen in het Stadspark en ook de gemeente zelf gaat ecologisch onderzoek doen naar de overlast van de concerten op dieren en planten. Rammstein liet eerder al weten dat het zonder de uitgebreide vuurwerkshow niet naar Groningen komt.