Herinrichting Vondellaan start maandag

nieuws
Foto: Google Maps

De herinrichting van de Vondellaan start maandag. Volgens Aanpak Ring Zuid gaat het om voorbereidende werkzaamheden die zo nu en dan overlast kunnen veroorzaken.

De Vondellaan krijgt de komende jaren een nieuwe inrichting vanwege de aansluiting op de zuidelijke ringweg. De nieuwe aansluiting zal leiden tot veel extra autoverkeer. Om de straat voor iedereen veilig te houden krijgt het straatdeel tussen de Van Iddekingeweg en de aansluiting bij het Julianaplein een andere inrichting. Zo komt er aan beide zijden een vrijliggend fietspad. Het fietspad wordt van de weg geschieden door een parkeer- en uitstapstrook. Voor voetgangers komen er oversteekplaatsen.

Weghalen groenstrook
Komende maandag wordt begonnen met het weghalen van de groenstrook en de heggen voor de flats aan de oostzijde van de Vondellaan. Deze groenstrook zal voorlopig ook niet terug keren. Volgende week wordt er gestart met het graven van sleuven aan de oostzijde, tussen de Henriëtte Roland Holststraat en de Van Iddekingeweg. Deze sleuven zullen in eerste instantie met zand gevuld worden om hier later kabels en leidingen in aan te leggen.

Plaatsen van twee putten
Bij het kruispunt Van Schendelstraat met de Vondellaan worden volgende week twee putten geplaatst. Hiervoor zal het asfalt weg worden gefreesd, wordt er een gat gegraven, en wordt dit later weer aangevuld. Vanwege deze werkzaamheden is de Van Schendelstraat volgende week niet bereikbaar via de Vondellaan. Dit geldt behalve voor auto’s ook voor fietsers en voetgangers. Na de zomervakantie begint de definitieve herinrichting van de Vondellaan.