Groningse brandweer verruilt zwarte voor rode nieuwe brandweerpakken

nieuws
Schermafbeelding uit video Brandweer Groningen

Brandweerlieden die hun werk doen in zwarte outfits is in Groningen binnenkort verleden tijd. Alle brandweermensen van de 39 kazernes in de provincie krijgen nieuwe, rode uitruktenues die de oude, zwarte pakken gaan vervangen.

In totaal hebben twaalf dragers in de afgelopen jaren pakken van drie leveranciers getest. Die pakken waren goedgekeurd voor het werk van de brandweerlieden, maar kwamen niet door de tests die de Groningse afdeling zelf uitvoerde middels de ’testers’.

De leveranciers kwamen met verbeteringen en na een nieuwe reeks proeven rond draagcomfort, veiligheid en bestendigheid tegen warmte en kou kwam het rode pak als beste uit de bus. Die rode kleur zorgt er meteen voor dat de Groningse brandweer vanaf nu gaat afwijken van de landelijke huisstijl van de brandweer. Veiligheid en comfort gaan echter voor en dus kiest de Brandweer Groningen alsnog voor het nieuwe, rode pak.

In totaal zijn er 840 nieuwe brandweerpakken beschikbaar voor de 39 kazernes in de provincie, waaronder de twee kazernes in de stad Groningen. De eerste pakken worden dinsdagavond overhandigd door Roelf Knoop (commandant Brandweer Groningen)  aan de brandweermensen in Finsterwolde.

Brandweerlieden uit Groningen presenteerden de pakken dinsdagmiddag alvast in de onderstaande video: