Gratis pannenkoeken voor gezinnen Voedselbank: ‘Ze mogen van alles kiezen!’

Het is vandaag Pannenkoekendag. ‘Tijd voor een ludieke actie’, vond pannenkoekenrestaurant Blue Bananas aan de Nieuwe Markt. Dinsdagavond delen ze daarom gratis pannenkoeken uit aan vijftien gezinnen van de Voedselbank. 

‘We wilden iets leuks voor deze gezinnen organiseren’, vertelt restauranteigenaar Wouter Wijnholds. ‘Het is voor hen niet vanzelfsprekend om ergens uit eten te gaan. Op deze manier proberen we ze iets extra’s te geven.’

De aanleiding voor de actie is de zogenaamde ‘Banana Pancake Day’. ‘Bij ons is het altijd pannenkoekendag’, lacht Wijnholds. In de keuken toveren hij en de rest van zijn team de bananenpannenkoeken stuk voor stuk om tot ware kunstwerkjes.

Als de actie voor de Voedselbank een succes blijkt, komt er mogelijk een vervolg.