Drie verdachten zestig dagen langer vast voor dodelijk geweldsincident Emmen

nieuws
Foto Andor Heij. Rechtbank Assen

De rechtbank in Assen heeft besloten dat drie jongemannen uit Drenthe zestig dagen langer vast blijven zitten. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een geweldsincident waarbij een 26-jarige vrouw uit Groningen is overleden.

Het incident vond plaats op 14 januari van dit jaar in een jeugdinstelling aan de Stationsstraat in Emmen. Het slachtoffer was daar jeugdhulpverlener. De verdachten zijn twee jongemannen uit Emmen en een jongen uit de gemeente De Wolden.

Daarnaast wordt het drietal ervan verdacht dat zij hebben geprobeerd een tankstation aan de Wolfsbergenweg in Emmen te overvallen. Deze poging tot overval vond plaats op dezelfde avond. Twee van de drie verdachten zouden op die zaterdag in het pand in Emmen nog een ander persoon van de vrijheid hebben beroofd. Het onderzoek is nog in volle gang.