De Beste Groninger Film 2022: ‘De nominaties zijn bekend!’

De genomineerden van de Beste Groninger Film 2022 zijn bekend. In deze competitie, georganiseerd door het Forum Groningen, neemt de Groningse filmwereld het tegen elkaar op. 

Er kunnen prijzen worden gewonnen in vier verschillende categorieën: fictie, non-fictie, opdrachtfilm en de OOGTV Talent Award. Volgens projectleider Yvonne Dijkstra is het niveau van de genomineerden hoog. ‘Ja, er zit zeker wat tussen!’ zegt Yvonne lachend. ‘We hebben ontzettend veel inzendingen gehad dus dat is goed nieuws. Dit betekent dat er veel films worden gemaakt in Groningen. Ook zijn er veel jonge filmmakers die zich bij ons aanmelden, dus dat is gewoon heel leuk.’

Vakjury & Publieksprijs

Een vakjury kiest uit elke categorie ‘De Beste Film’. Ook de kijkers thuis kunnen van invloed zijn tijdens dit evenement. ‘Deze maand worden de genomineerde films, verdeeld over drie zaterdagen, getoond op OOGTV. Van 1 tot en met 24 maart kan het publiek stemmen op hun favoriete film’. De film met de meeste stemmen krijgt dan de Publieksprijs.

Deze zaterdag zijn de films Oorlog in Westerbork, STROOMlab promotiefilm en De Laatste Dag vanaf 17:30 ’s middags te bekijken op OOGTV.

Uitreiking

Op zaterdag 25 maart wordt de Beste Groninger Film bekendgemaakt. Meer informatie over de genomineerden is op de website van het Forum Groningen te vinden.