CDA wil duidelijkheid van kabinet over Lelylijn en Nedersaksenlijn

nieuws
Foto: TreinBas - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=77275321

De Tweede Kamerfractie van het CDA wil duidelijkheid over een bijdrage van het kabinet aan de Lelylijn en de Nedersaksenlijn.

Volgens de fractie zijn de spoorverbindingen van Groningen naar de Randstad en Enschede cruciaal om de trend in Groningen van minder voorzieningen, minder banen en minder mensen te doorbreken.

In het plan ‘Voor Heel Nederland’ wil het CDA via een Nationaal Programma Regio met Groningen aan de slag om van onze provincie de energieregio van Nederland te maken. Naast een verdubbeling van het geld van het Rijk voor de regio wil de fractie dat beide lijnen worden aangelegd.

De Lelylijn zorgt voor een snelle verbindingen tussen Groningen en de Randstad, via Friesland en de Flevopolders. De Nedersaksenlijn loopt van Groningen via Emmen naar Enschede. Volgens het CDA zorgt dit voor een forse vermindering van het woningtekort en verbetering van de werkgelegenheid.