CDA wil duidelijkheid over financiële gevolgen opheffen VV Groningen

nieuws
Foto Andor Heij. Sportpark Het Noorden

Het CDA wil van het gemeentebestuur weten welke gevolgen het opheffen van VV Groningen heeft voor de voetbalclubs VVK en Potetos.

De drie clubs spelen op sportpark het Noorden en werken samen in een stichting die het sportpark beheert. De clubs hebben allemaal hun eigen kantine, maar zitten wel onder één dak.

VVK liet eind vorige week weten bang te zijn dat de financiële kosten voor hun club en Potetos gaan oplopen door het wegvallen van VVG. Zo is VVK bang voor een hogere energierekening.

VVG besloot zichzelf vorige week op te heffen mede door een hoge energierekening. Daarnaast viel de kantineopbrengst tegen. De club kwam maandag voor het eerst met een officiële verklaring: “De financiële problemen zijn nu nog behapbaar, echter het (te) kleine team aan vrijwilligers,  het uitblijven van inkomsten vanuit de kantine en het vooruitzicht van oplopende (energie-)kosten hebben ervoor gezorgd dat het perspectief op betere tijden er niet meer is. En dat heeft ons doen besloten de club op te heffen, voordat het echt te laat is”.