Bijzondere talenten uit Lewenborg presenteren zich aan buurtbewoners

nieuws
Foto via Gemeente Groningen

In iedere ruimte van wijkcentrum Het Dok in Lewenborg was vrijdag iets te doen. Buurtgenoten konden kennis maken met de vele talenten uit de wijk, tijdens het eerste Talentenfestival in Lewenborg.

In totaal deden 39 talenten uit de wijk mee aan 23 verschillende activiteiten. Er was dan ook voor iedereen wat wils: muziek- en dansoptredens van kinderen, een workshop armbandjes maken, een educatieve sessie met een kaketoe, een breakdance-show, kickboksen en rolstoeldansen. Het programma werd aangevuld met muziek en lekkere hapjes.

Het Talentenfestival is ontstaan uit het idee dat iedereen een talent heeft en het ook mooi en verbindend kan zijn om die aan elkaar te laten zien. Tegelijkertijd waren verschillende organisaties rond leren en werken aanwezig tijdens het evenement. Zij hielden gesprekken met bezoekers en deelnemers, om daarmee te onderzoeken of hun talent ook zou kunnen bijdragen bij het zoeken naar werk.

De bedoeling is om het festival later dit jaar ook in Beijum te organiseren.

Deel dit artikel: