Bevrijdingsfestival gaat door en is weer gratis

nieuws
Foto Marijn Mulder

Het bevrijdingsfestival op de Drafbaan gaat dit jaar door en zal, in tegenstelling tot vorig jaar, weer gratis zijn. Dat meldt Ebel Jan van Dijk van de organisatie.

Dinsdag werd bekend dat de provincie en de gemeente Groningen elk 150 duizend euro hebben toegezegd voor het geval de weersomstandigheden dusdanig slecht zijn dat de organisatie de kosten voor het festival niet kan dekken. Afgelopen jaar bedroeg de entreeprijs 5 euro, hetgeen tot veel kritiek leidde. Het bevrijdingsfestival in Groningen was het enige in ons land dat niet gratis toegankelijk was.

Voorwaarde van de subsidie van de gemeente Groningen is dat het festival dit jaar veilig en beheersbaar op de drafbaan wordt geproduceerd. Na 5 mei volgt een evaluatie en wordt bekeken of uitbreiding naar het Stadspark wenselijk en mogelijk is.

Inmiddels zijn de eerste namen bekend van artiesten die op 5 mei optreden in het Stadspark. Het gaat om The Opposites, Shantel, QUIQUE, Prins S en De Geit, en Goldkimono. Thema van dit jaar is “Leven met oorlog”. Rond het festival wordt stilgestaan bij alle individuen, families en samenlevingen die met onvrijheid leven.