“Woensdag gure buien, komende dagen oplopende temperaturen”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen hebben we regelmatig te maken met bewolking en regen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis loopt de temperatuur de komende dagen ook op, maar lijkt er na het weekend een aanval van Koning Winter op handen.

“Woensdag vallen er een paar gure buien met kans op hagel en zware windstoten”, vertelt Kamphuis. “In de middag verdwijnen de buien. Af en toe schijnt de zon en het wordt 7 graden bij een forse wind uit het westen, kracht 5 tot 6. Langs de Wadden hard tot stormachtig, kracht 7 tot 8. Op donderdag is het bewolkt met in de loop van de ochtend wat lichte regen of motregen. Gaandeweg de dag gaat het wat vaker en ook harder regenen. Het wordt 7 graden en de wind uit het zuiden tot zuidwesten is afgenomen naar zwak of matig, kracht 2 of 3.”

“Op vrijdag is er veel bewolking, maar het kan  zo nu en dan ook even opklaren. Op de meeste plaatsen blijft het droog en de forse wind is terug en is vrij krachtig, windkracht 5. Het wordt 9 of 10 graden, dus erg zacht voor de tijd van het jaar. Het weekend geeft op zaterdag heel rustig weer. Er is veel bewolking, vrijwel overal blijft het droog en met een enkele glimp van de zon wordt het 10 of zelfs 11 graden. Zondag zijn er mooie Hollandse luchten te zien en dus is het wisselend bewolkt met lokaal een bui of buitje. Er waait een vrij krachtige tot krachtige noorden- tot noordwestenwind en het wordt 7 of 8 graden.

Na het weekend is het op maandag en dinsdag droog. Met zo nu en dan zon, en niet al te veel wind, wordt het een graad of 8. Daarna gaat Koning Winter over tot de aanval, via een hogedrukgebied bij Scandinavië. De uitkomst daarvan zal de komende dagen wellicht duidelijker worden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.