Weggeefkast Vinkhuizen na plunderingen nu vernield

Thecla Wolf en haar partner uit Vinkhuizen liepen afgelopen week verbaasd de tuin in toen ze hun weggeefkast vernield aantroffen. De laatste weken werd de kast al een paar keer leeggeroofd waardoor Thecla haar tuin en de kast noodgedwongen op slot moest doen tijdens haar afwezigheid.

De dader was niet herkenbaar op beeld doordat een druppel op de lens van de video deurbel het zicht belemmerde.

In de kast stonden producten voor mensen in de wijk die het minder breed hebben. Deze werden deels gedoneerd door andere bewoners uit de buurt. Verder zaten er menstruatie- en andere hygiëneproducten in die door een samenwerking met Stichting Armoedefonds gesponsord werden.

Thecla en haar man wilden de kast al eerder vervangen door een ‘weggeefhuisje’. Die plannen zijn nu in stroomversnelling geraakt door de vernieling van hun weggeefkast. Ze hebben een crowdfundingsactie opgezet om deze plannen zo snel mogelijk te realiseren.

Doneren kan via de link: https://www.doneeractie.nl/cre-235-eren-van-een-weggeefhuisje-bij-ons-buurtpunt/-71739