Vrouw uit Stad (29) wil proces rond bankhelpdeskfraude en wapenbezit niet in de cel afwachten

nieuws

Een 29-jarige vrouw wil haar mogelijke veroordeling voor bankhelpdeskfraude (waarmee ze naar verluidt zo’n vierduizend euro buitmaakte bij verschillende slachtoffers) in vrijheid afwachten, zodat ze voor haar kinderen kan zorgen.

Volgens het Noordhollandsch Dagblad bepleitten de vrouw en haar advocaat de vrijlating maandagmiddag in de rechtbank in Haarlem. De vrouw zit vast in voorarrest, omdat ze (samen met een medeverdachte) ruim 4.000 euro zou hebben buitgemaakt door bankhelpdeskfraude bij verschillende slachtoffers. Ook had de vrouw een verboden wapen in bezit.

De vrouw wil zo snel mogelijk haar cel verlaten, omdat ze vindt dat haar kinderen nu lijden onder haar afwezigheid. Zo zou één van de kinderen nu niet naar school gaan, omdat er dingen fout gaan tussen de verzorgers van de kinderen (vader en grootouders). Het OM lijkt daar niet aan mee te willen werken, omdat de vrouw dit had kunnen beseffen toen ze de strafbare feiten pleegde. De rechter hield de vrouw al eerder langer achter de tralies na een verzoek.

Als de rechter dinsdag opnieuw beslist om de vrouw vast te houden, blijft ze in ieder geval achter slot en grendel tot de volgende pro-formazitting in maart.