Verschillende overtredingen en aanhouding bij taxicontrole op Grote Markt

nieuws
Foto: Team Verkeer Noord-Nederland (via Instagram)

Agenten en medewerkers van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hebben vrijdagavond een taxicontrole uitgevoerd op de Grote Markt. Daarbij werden verschillende overtredingen geconstateerd en werd een ‘snorder’ aangehouden.

De controlerende overheden constateerden dat één van de ’taxichauffeurs’ aan de Grote Markt geen taxivergunning had. Deze ‘snorder’ (een andere naam voor een illegale taxichauffeur) werd aangehouden en kan een zeer hoge boete verwachten.

Daarnaast werden bij de controle nog een aantal andere overtredingen geconstateerd (geen tarieven-/informatiekaart, te weinig rust, registratieproblemen, meer zitplaatsen dan toegestaan en werken zonder arbeidsovereenkomst). Ook deze chauffeurs en bedrijven kunnen boetes verwachten.