Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer bij FC Groningen

sport
Dennis van der Ree - Foto via FC Groningen

Dennis van der Ree staat tot het eind van het seizoen aan het roer van de spelersgroep van FC Groningen. Dat maakte de club maandagochtend bekend.

De 43-jarige Van der Ree staat al sinds begin december aan het roer van FC Groningen, nadat hij als interim het hoofdtrainerschap overnam van de ontslagen Frank Wormuth. “Het is een hele mooie kans, die zich voor mij onverwacht voordoet”, vertelt Van der Ree over zijn eerste volledige aanstelling als hoofdtrainer bij een Eredivisieclub. “Ik heb de overtuiging dat ik samen met de rest van mijn staf de club kan helpen en FC Groningen-waardige resultaten kan neerzetten. Ik ben de club dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Samen met de mensen om mij heen en de spelersgroep gaan we keihard werken aan een goed 2023.”

Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft Van der Ree een uitstekende indruk gemaakt op de technische staf en de spelersgroep tijdens de winterstop: “Sinds Dennis in december de honneurs waarneemt als eindverantwoordelijke trainer hebben wij hem dagelijks intensief aan het werk kunnen zien, met name ook tijdens het trainingskamp in Spanje. Wij hebben er daarom voor gekozen hem de rest van dit seizoen het vertrouwen te geven. Wij wensen Dennis en de volledige technische staf heel veel succes in de tweede seizoenshelft.”

Doordat Van der Ree hoofdtrainer wordt voor de rest van het seizoen heeft de technische staf een assistent-trainer minder. Navraag bij technisch directeur Mark-Jan Fledderus leert dat de staf denkt in deze samenstelling prima te kunnen werken. Wel wordt er nog gezocht naar een geschikte invulling als deze echt iets toevoegt.

Van der Ree speelde namens FC Utrecht, NAC Breda, AGOVV en SC Cambuur in totaal ruim 200 wedstrijden in het betaald voetbal. Na zijn actieve loopbaan als speler ging Van der Ree aan de slag als trainer. Vanaf 2014 tot de zomer van 2019 bij SC Cambuur eerst als Beloften-trainer en later als assistent-trainer. In het seizoen 2019/2020 vertolkte Van der Ree de rol van assistent-trainer bij FC Twente en vorig seizoen maakte hij deel uit van de technische staf van Feyenoord. Aan het begin van dit seizoen tekende Van der Ree een tweejarig contract in Euroborg.