Treinen tussen Stad en Roodeschool hoeven niet meer langzaam te rijden bij Usquert

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Treinreizigers tussen Stad en Roodeschool hebben de afgelopen dagen te kampen gehad met kleine vertragingen. Door spoorproblemen bij Usquert moest aldaar langzaam worden gereden.

Begin januari stelde spoorbeheerder ProRail vast dat het spoor bij het dorp over enkele tientallen meters was verzakt. Om de veiligheid te waarborgen kregen machinisten de opdracht om met maximaal tien kilometer per uur te passeren. Dit leverde kleine vertragingen op. In de nacht van vrijdag op zaterdag is ProRail aan de slag gegaan bij Usquert om de problemen aan te pakken.

Volgens een woordvoerder werden de grondproblemen veroorzaakt doordat water niet goed kon weglopen. Door een sleuf te graven, die op een sloot uitmondt, kan het water beter worden afgevoerd. Sinds zaterdag rijden de treinen weer volgens de dienstregeling.