Time-lapse laat winterse bui over Groningen zien

nieuws
Foto: Rian van Dijken

Verschillende winterse buien trokken dinsdag over Stad. Voor Michel Eising reden om de camera te pakken en om er vanuit de Tasmantoren een time-lapse van te maken.

Bij een time-lapse wordt een filmpje versneld afgespeeld. Hierdoor kunnen effecten zichtbaar worden gemaakt die normaal te traag zouden verlopen om waar te nemen. “De bui die je in de time-lapse ziet trok rond 11.30 uur over”, vertelt Eising. “Het leuke aan zo’n winterse bui is dat je het echt aan ziet komen en over ziet trekken. Door het versnellen wordt dat versterkt, en dat ziet er heel tof uit. Het is een prachtig gezicht.”

Eising, die ook eigenaar is van webcam Oostersluis, vertelt verder dat de eerste strooiwagens inmiddels onderweg zijn. Dinsdagavond en in de nacht van dinsdag op woensdag is er ook kans op winterse buitjes.

Bekijk hier de time-lapse: