Tijdelijke smalle rijstroken tussen Hoogkerk en Groningen-West zorgen voor routeverschillen

nieuws
Foto: EsbenS via Pixabay

Tot half april rijdt het autoverkeer vanaf Hoogkerk tot afrit 36 Groningen-West op de A7 over smallere rijstroken dan normaal. Ook loopt één van de twee rijstroken met een slinger over de noordbaan van de weg.

Volgens Aanpak Ring-Zuid is de verandering, die sinds zondag geldt op het wegvak, nodig om aan de zuidzijde van de snelweg ruimte te maken voor het verbreden van de weg. Daarnaast wordt er riolering, bekabeling en leidingwerk aangelegd. Verder wordt er gesnoeid bij Tuindersvereniging Diverdoatsie en komen er vanaf half maart nieuwe lichtmasten.

De route naar de westelijke ringweg vanaf Hoogkerk is niet veel anders vergeleken met voorheen: houdt vanaf Hoogkerk de meest rechtse rijstrook aan. Verkeer naar het Julianaplein kan over beide rijstroken blijven rijden.

Na april wordt de situatie weer anders, wanneer één rijstrook op de zuidbaan wegvalt. Het verkeer richting de stad heeft dan nog één rijstrook over. De afrit Groningen West (naar Corpus den Hoorn) vervalt dan tijdelijk. Naar verwachting zijn begin september de nieuwe rijstroken op de A7 tussen Vrijheidsplein en Hoogkerk klaar.