Taakstraf en voorwaardelijk cel geëist tegen veroorzaker ernstig ongeluk op Eemshavenweg

nieuws
Foto: 112 Groningen

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat een 26-jarige man uit Groningen 240 uur werkstraf uitvoeren, omdat hij eind februari vorig jaar met zijn auto een zwaar ongeluk veroorzaakte op de Eemshavenweg.

Dat meldt RTV Noord maandagmiddag.

Naast de taakstraf wil het OM ook dat de rechter een voorwaardelijke celstraf van twee maanden oplegt aan de Stadjer. Daarnaast wil de officier van justitie dat de Stadjer twee jaar geen autorijbewijs mag halen.

Dit rijbewijs bezat de Stadjer vorig jaar ook niet, toen hij met de auto van een familielid auto dwars op de Eemshavenweg stond. Een andere auto ramde het voertuig en de twee auto’s tolden over de weg. Vier inzittenden raakten gewond en één persoon liep een scala aan letsels op. De bestuurder had flink wat drankjes achter de kiezen tijdens het ongeluk.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak tegen de Stadjer.