SP vraagt gemeentebestuur om in actie te komen vanwege slechte woonsituatie Irislaan

nieuws
Foto: google maps

De SP vraagt het gemeentebestuur om in actie te komen voor de bewoners aan de Irislaan die sinds enkele weken met een muizenplaag kampen. De muizen kunnen de woningen makkelijk binnen komen omdat de panden vol gaten en kieren zitten.

“De bewoners van deze woningen zitten in grote problemen”, vertelt SP-raadslid Hans de Waard. “Al jaren hebben zij last van verzakkende woningen, vocht, tocht en schimmel. Dit maakt de woningen zeer ongezond. Wanneer de bewoners daarover aan de bel trekken bij hun verhuurder Nijestee, of de Vereniging van Eigenaren van hun woonblok, worden zij van het kastje naar de muur gestuurd. Hierdoor is er groot achterstallig onderhoud ontstaan wat recent geresulteerd heeft in een muizenplaag.”

De bewoners zijn hun woonsituatie helemaal zat. De SP vraagt aan het gemeentebestuur of zij op korte termijn iets kunnen betekenen voor de bewoners door bijvoorbeeld de muizenplaag aan te laten pakken door ongediertebestrijding. Ook vraagt de Socialistische Partij of het de bewoners bij kan staan om er voor te zorgen dat de woningen opgeknapt gaan worden. Daarnaast wordt gevraagd of het iets kan betekenen in de slechte samenwerking tussen de Vereniging van Eigenaren en hun verhuurder.