Sikkom-journalist Willem Groeneveld krijgt als eerste lief briefje

nieuws
Lief briefje voor Willem Groeneveld

Sikkom-journalist Willem Groeneveld kreeg vrijdag als eerste Groninger een lief briefje. Het briefje met veel lieve boodschappen werd op zijn werk overhandigd.

Dit omdat zaterdag de week van de lieve briefjes begint. Dat initiatief is enige jaren geleden begonnen om mensen een hart onder de riem te steken.

“Als er iemand is die wel een kaart vol warme woorden heeft verdiend, ben jij het wel”, zei Ingrid Koetzier, een van de initiatiefnemers van de actie. Groeneveld werd de afgelopen jaren bedreigd vanwege zijn journalistieke activiteiten en er werd zelfs een brandbom in zijn huis gegooid. Groeneveld kon het gebaar waarderen.

De lieve briefjes zijn gratis beschikbaar in alle bibliotheken in de provincie Groningen, bij servicepunten van Qbuzz in Groningen en Drenthe en bij meer dan 150 bibliotheken en welzijnsinstellingen in het land.

In Ten Boer organiseert WIJ Ten Boer schrijfmomenten voor bezoekers om samen lieve briefjes te schrijven. Uiteraard kun je ook zelf een lief briefje aan iemand schrijven.

De week is een initiatief van stichting BuitengewoonZijn.nu. De kaartjes zijn belangeloos gemaakt door vier inzenders van ontwerpwedstrijd: Autumn van Grol, Janet Baas, Nicole de Vries en Kim Elants.