Sanquin Bloedvoorziening Groningen: ”Kom en blijf doneren”

oogochtendshow
Foto: Bloedbank Sanquin Groningen

Door de kerstdagen en een griepgolf was er sprake van een verminderde aanlevering van donorbloed aan de bloedbanken. Sanquin Bloedvoorziening heeft na een oproep om meer bloeddonoren te vinden meer aanmeldingen ontvangen

Het aantal bloeddonoren is weer toegenomen, ondanks de griepgolf. Sanquin Bloedvoorziening is deze dagen druk doende geregistreerde donoren te bellen en te sms’en of ze ook echt gehoor willen geven aan de oproepen om bloed te geven. Net als ieder jaar is het aantal mensen dat in de kerstperiode opkomt ook nu weer lager dan anders, en daar komt de griepgolf nog bij. Wie griep heeft, mag niet doneren.

De bloedbanken van Sanquin zijn te vinden op vaste en mobiele locaties en bevinden zich in alle provincies, waaronder dus Groningen.

Karin Zuidema was in de OOG Ochtendshow om erover te vertellen.
Lees hieronder het fragment