Radiomarathon in Veronica Bar levert ruim 8.000 euro op voor KiKa

nieuws

De marathon van radiozender Esperando, die afgelopen week plaatsvond in de Veronica Bar aan de Ulgersmaweg in Stad, heeft ruim 8.000 euro opgeleverd. Café-eigenaar Jan Knevelman is trots.

Hoi Jan! De radiomarathon zit er op. Hoe is het gegaan?
“Ik ben nog wat aan het bijkomen, want wat was het een succes! Het was zo ongelofelijk gezellig. Ik zal je eerlijk vertellen dat het idee voor deze radiomarathon in augustus of september geopperd werd. Ik heb er toen eerst een nachtje over geslapen, en heb toen toestemming gegeven. Maar dat het zo’n groot succes zou worden, dat had ik niet verwacht. Ook hulde voor alle vrijwilligers die ons de afgelopen week geholpen hebben. Het was fenomenaal.”

Het ging dus om een radiomarathon. Hoe ging dit precies in zijn werk?
“Radio Esperando draait Nederlandstalige muziek. Het is een etherpiraat die op een gegeven moment de activiteiten voort heeft gezet via internet. Zij hebben in ons café een radiostudio opgebouwd waarbij er van 26 tot 31 december muziek werd gedraaid. Ook kwamen verschillende artiesten langs. Naast het café stond een hoogwerker, waar een antenne in hing. Speciaal voor deze gelegenheid was de radiozender ook op de FM-band te horen. Hier had men toestemming voor gekregen. Ondertussen waren wij gewoon open voor het publiek, waardoor het super gezellig werd.”

En ondertussen werd er geld ingezameld voor het goede doel …
“Klopt. Er konden voor een klein bedrag verzoekjes aangevraagd worden. Ook konden donaties gedaan worden. Onze schatting is dat we ruim 8.000 euro opgehaald hebben. We weten nog niet precies wat we opgehaald hebben omdat er digitaal nog bedragen onderweg zijn. Het geld gaat naar stichting KiKa. Dat is de stichting kinderen kankervrij die zich inzet voor onderzoek en ondersteuning bij kinderen die te maken krijgen met kanker.”

Wanneer gaat het geld overhandigd worden?
“Dit gaat komende vrijdag gebeuren. Een medewerkster van KiKa komt vanuit Amsterdam naar ons toe om in het café het bedrag in ontvangst te nemen. Dit vindt vrijdag om 14.30 uur plaats. En daar gaan we ook echt een moment van maken met foto’s en alles er op en er aan.”

Januari is inmiddels begonnen. Het zal betekenen dat de stilte nu overheerst?
“Wat ik al zei, we zijn nog even aan het bijkomen en aan het nagenieten. Maar we zijn niet echt in een zwart gat gevallen. Dat komt ook omdat we stiekem al begonnen zijn met de voorbereidingen voor een vervolg van dit evenement. Omdat het zo goed bevallen is, willen we dit in december weer gaan doen. Opnieuw in samenwerking met radio Esperando willen we geld in gaan zamelen voor het goede doel. Welk doel dat is, dat is nog onbekend. Daar gaan we ons nog op oriënteren. Oh, en zou je in je artikel willen schrijven dat we iedereen een heel mooi en goed 2023 wensen?”

Verslaggever Wouter Holsappel maakte afgelopen week een reportage over de actie: