PvdA stelt vragen over benedenverdieping Mercado

De raadsfractie van de PvdA maakt zich zorgen over de situatie rond Mercado aan de Rode Weeshuisstraat. Dit omdat de plannen voor een markthal op de begane grond niet doorgaan.

Op de benedenverdieping van het nieuwe pand met 41 appartementen zou een markthal komen. Dat gaat echter niet lukken: in plaats van een mix van kleine ondernemers met bakkers, visboeren en andere speciaalzaken vestigen zich daar straks horecaondernemers. Het is namelijk lastig om daar retailondernemers voor te vinden. De PvdA vreest dat dit aan de hoge huurprijs ligt.

Wat de PvdA betreft is dat eeuwig zonde. Een markthal is juist wat de plannen voor Mercado mooi maakten. Zo’n plek voor kleine ondernemers zorgt voor reuring en gezelligheid die we nodig hebben in de Groningse binnenstad. De PvdA vindt dat een gemiste kans. De partij ziet juist veel kleine retailondernemers uit de binnenstad verdwijnen, vaak omdat dit voor hen onbetaalbaar is. De PvdA-fractie wil dat de gemeente zich actief inzet om plekken voor kleine ondernemers te creëren in de binnenstad, waaronder in Mercado.