PvdA maakt zich zorgen over kantoorgebouwen die niet aan energielabels voldoen

nieuws
Foto: Alexandra Koch via Pixabay

De fractie van de PvdA in de gemeenteraad maakt zich zorgen over kantoorgebouwen die niet voldoen aan de energielabels. De partij heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

“Sinds 1 januari moeten kantoorruimtes, die groter dan honderd vierkante meter zijn, minimaal label C hebben”, vertelt raadslid Joren van Veen. “Landelijk komt een beeld naar voren dat ongeveer de helft van de kantoren aan de eisen voldoet. Dat betekent dat er ook vijftig procent van de gebouwen niet aan de eisen voldoet. Wij maken ons hier zorgen over. Enerzijds omdat deze gebouwen veel energie verbruiken, anderzijds omdat huurders, Groningse ondernemers, vaak zelf verantwoordelijk zijn voor de energierekening waardoor ze onnodig op kosten worden gejaagd als de gebouwen slecht geïsoleerd zijn.”

De partij wil weten hoe de situatie er in de gemeente voor staat. Het beleid, waar de fractie naar verwijst, is in 2019 ingevoerd, waarbij besloten is dat de gemeente als handhaver zal optreden. De PvdA is dan ook benieuwd hoe de gemeente hierop gaat handhaven en hoe eigenaren geholpen worden om hun energielabel te verbeteren.