Project gestart om kinderen op jonge leeftijd te leren fietsen

nieuws

Het project om kinderen op jonge leeftijd goed te leren fietsen is vrijdag begonnen op kinderdagverblijf SKSG Krullevaar in Meerstad.

Huis voor de Sport Groningen gaat de fietslessen geven. Met de pilot ‘Jong op de fiets’ wil de provincie kinderen op jonge leeftijd vertrouwd maken met de fiets en hun ouders stimuleren om ook vaker de fiets te pakken. Dat doet de provincie door loopfietsen en lichtgewicht fietsen met trappers beschikbaar te stellen op kinderdagverblijven en in groep 1-2 van de basisschool.

De gemiddelde leeftijd waarop kinderen leren fietsen stijgt al jaren. Dat komt omdat ouders fietsen riskant vinden of liever andere vervoersmiddelen gebruiken, zoals de bakfiets of auto. Voor veel mensen met een migratieachtergrond is leren fietsen minder vanzelfsprekend. In sommige gevallen is er geen fiets beschikbaar.

De provincie steunt het project met een subsidie van 25 duizend euro.

 

 

Deel dit artikel: