Prijzen bestaande Groningse koopwoningen dalen, aantal verkopen stijgt het hardst van Nederland

nieuws

In het vierde kwartaal van vorig jaar zijn de prijzen van bestaande koopwoningen in alle provincies gedaald. Ook in Groningen daalde het aantal verkopen, maar wel minder hard dan in de rest van Nederland. Het aantal verkopen daarentegen steeg bijzonder hard in de provincie.

De woningprijzen daalden in het vierde kwartaal met 1,8 procent in Groningen ten opzichte van de drie maanden ervoor. Ten opzichte van de laatste drie manden van het afgelopen jaar stegen de woningprijzen wel. Met name appartementen daalden in waarde. Vrijstaande huizen verloren minder geld.

Opvallend is dat het aantal verkopen van bestaande koophuizen bijzonder hard is gestegen in het vierde kwartaal van 2022. Waar landelijk 1,8 procent meer woningen van eigenaar verwisselden, steeg het aantal verkopen van bestaande huizen in de provincie met 10,9 procent ten opzichte van de periode juli-september.