Prijsstijging huizenprijzen gemeente Groningen ver onder Nederlands gemiddelde

nieuws

De woningprijzen in de gemeente Groningen zijn vorig jaar een stuk minder gestegen dan in de rest van Nederland. Dat blijkt uit het jaarrapport van Ortec Finance.

Waar de gemiddelde Nederlandse woning met 4,27 procent in waarde steeg, kwamen de woningprijzen in de gemeente Groningen niet verder dan 0,48 procent stijging.

In de provincie stegen de woningprijzen ook minder hard dan gemiddeld in Nederland: 2,8 procent waardevermeerdering over 2022. Rijtjeshuizen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande huizen stegen nog wel aanzienlijk in waarde in de provincie, maar appartementen daalden juist in waarde (0,34 procent daling).

De afvlakking in de stijging van de woningprijzen lijkt een gevolg te zijn van de oorlog in Oekraïne. In april kenterde de sterke stijging van de woningprijzen naar een gemiddelde daling in Nederland. De grootste stijgers in Nederland waren volgens Ortec de gemeente Hellendoorn (9,2 procent) en Borne (8,8 procent). In Utrecht daalden de huizenprijzen juist met 1,5 procent. De grote drie lieten daarentegen een lichte stijging zien, met 1,3 procent in Amsterdam, 2,5 procent in Den Haag en zelfs 3,1 procent in Rotterdam.