Pride Photo Tentoonstelling op Akerkhof met ongeziene en onbekende verhalen

De Pride Photo Tentoonstelling 2022 is dinsdagmiddag op het Akerkhof geopend. De tentoonstelling bestaat uit twintig grote panelen.

Het is het tweede jaar op rij dat Pride Photo de stad aandoet met de openlucht fototentoonstelling. Dit jaar is het thema ‘Celebrating the Unseen’, waarmee Pride Photo de meest ongeziene groepen en onbekende verhalen uit de lhbti+ gemeenschap onder de aandacht wil brengen.

“In Groningen mag je zijn wie je bent”, aldus Manouska Molema, wethouder Diversiteit: “Iedereen is verschillend, maar er is ruimte voor al die verschillen. Helaas is dat niet overal zo en dat komt tot uitdrukking tijdens deze indrukwekkende tentoonstelling. Ik roep iedereen op een kijkje te gaan nemen.” De tentoonstelling is tot 6 februari gratis te bezoeken.

Pride Photo is onderdeel van het kunstprogramma van het Eurosonic/Noorderslagfestival, dat van 18 tot en met 21 januari in Groningen plaatsvindt.