Parkeerplaatsbeheerder John Franke is klaar met ‘laadpaalklevers’ en treft maatregelen

Op steeds meer parkeerterreinen in Groningen veroorzaken ze ergernis: ‘laadpaalklevers’. Parkeerterrein- en vastgoedbeheerder John Franke is er klaar mee en treft daarom maatregelen op de parkeerplaatsen die bij zijn bedrijfspanden gevestigd zijn.

Een ‘laadpaalklever’ is iemand die zijn volgeladen elektrische auto aan een openbare laadpaal laat staan. Met een beperkt aantal oplaadpalen op een parkeerplaats veroorzaken ze ergernis. Daarom stelt Franke nu boetes in: “Als je auto volledig opgeladen is, heb je nog een half uur om je auto te verplaatsen”, zegt Franke. “Daarna gaat er een boetetarief van vijf euro per uur in. Op deze manier moet er ruimte gemaakt worden voor andere elektrische rijders.”

De reden dat dit fenomeen steeds vaker voor komt, is volgens Franke vrij duidelijk. Sinds het energieplafond is ingesteld gaan mensen hun auto steeds vaker op het werk opladen. “En dat is logisch, want daar ligt het tarief meestal lager.” stelt Franke. “Maar mensen moeten er wel op letten dat ze daarna hun plek vrij maken voor een andere elektrische rijder.”