Ontluisterende nederlaag FC Groningen tegen amateurs

nieuws

De gifbeker van FC Groningen is nog lang niet leeg. Thuis tegen SV Spakenburg leed de diep gezonken Trots van het Noorden donderdagavond een ontluisterende 2-3 bekernederlaag. Het publiek in Euroborg beloonde de profs met een striemend fluitconcert.

Met Mike te Wierik terug in de basis bracht het toch al zo geplaagde FC Groningen er tegen Spakenburg helemaal niets van terecht. Na tien minuten schoot Youri Koelewijn de nummer zeven van de tweede divisie naar 0-1. Behoudens een poging van Luciano Valente (net naast) stelde de FC er niets tegenover.

De liefhebbers uit het vissersdorp bleven gevaarlijker en uit een penalty kwamen ze na 31 minuten op 0-2. De meeverdedigende Thom van Bergen maakte een overtreding op Nick Verhagen en arbiter Danny Makkelie wees naar de ‘stip’. Floris van der Linden schoot vanaf elf meter raak. Halverwege de tweede helft benutte Van der Linden zijn tweede strafschop (0-3).

De in de rust ingevallen Damil Dankerlui verkleinde de achterstand tot 1-3 (77.). Zeven minuten later had hij wederom succes: 2-3. FC Groningen drong daarna verwoed aan, maar met kunst- en vliegwerk hield Spakenburg stand. De boze toeschouwers wierpen diverse voorwerpen op het veld.

Eerder in het bekertoernooi won de FC van en in Dordrecht. Zondag (16.45 uur) komt Feyenoord op bezoek.