Mozaïekkunstwerken ter ere van keramist Anno Smith in De Hoogte en Korrewegwijk

nieuws
Foto: Johann van der Geest Wijkwethouder Carine Bloemhoff en kinderburgemeester Fatoumata.

Op feestelijke wijze openden wijkwethouder Carine Bloemhoff en kinderburgemeester Fatoumata donderdagmiddag in het Floreshuis in de Korrewegwijk een expositie van mozaïekkunstwerken.

Die zijn gemaakt door kinderen uit De Hoogte en de Korrewegwijk en basisschool het Karrepad. Dit hele jaar wordt in de Korrewegwijk en De Hoogte het leven en werk van keramist Anno Smith gevierd.

Smith (1915 – 1990), maakte kunstwerken zoals tableaus met vogels, vissen, margrieten en eekhoorns. Daarmee versierde hij veel gevels in de Korrewegwijk en De Hoogte. Woningcorporatie Lefier is in het voorjaar van 2021 begonnen met de restauratie van de werken. Op diverse locaties zijn tegeltableaus en beelden, waarvan gedeeltes waren afgebrokkeld, hersteld. Lefier is hier niog steeds mee bezig.

De opening van de expositie is de aftrap van een jaar vol activiteiten voor jong en oud, geïnspireerd door het werk van de keramist.

De kunstwerken van de kinderen zijn nog tot en met maandag 13 februari te bewonderen in het Floreshuis. Daarna wordt een deel van de mozaïekkunstwerken opgehangen op gebouwen in De Hoogte en de Korrewegwijk.